Home Chemie Koudharsen
18 | 12 | 2018
Koudharsen PDF Afdrukken E-mail
SPEFUR Furanharsen voor kern- en vormzanden 
Karakteristiek:
SPEFUR-Furaanharsen zijn kunstharsprodukten, door zuur hardbaar, voor het binden bij omgevingstemperatuur van kern- en vormzanden. Basismateriaal voor alle SPEFUR-Furaanharsen is furfurylalkohol. Het SPEFUR-Furanhars-assortiment omvat talrijke kwaliteiten voor alle gietmaterialen en toepassingen


 


Eigenschappen:
De met SPEFUR-Furanhars gemaakte kernen en vormen kenmerken zich door uiterst preciese maatnauwkeurigheid en grote sterkte. De speciale samenstelling van deze harsen (hoge furfurylalkoholgehalte bij tegelijkertijd laagste formaldehyde-, stikstof- en watergehalte) bewerkstelligen een milieu-vriendelijke bewerking. Als harders zijn alle typen uit de reeks  SPECATIL geschikt.

Toepassing:
Normaliter wordt e.e.a. verwerkt in continue-mengers. Bij verwerking in charge-mengers zand toevoegen, SPECATIL-Harder toevoegen en 2 minuten mengen. Aansluitend SPEFUR-hars toevoegen en nogmaals twee minuten mengen.

Houdbaarheid:
Bij voorgeschreven opslag in gesloten verpakking minstens 6 maanden.

Verpakking:
Cans, vaten, container, tankwagen. 

SPELUX Fenolharsen
Karakteristiek:

SPELUX is een condensatie-hars van fenol en formaldehyde. Het uitharden van het zandmengsel geschiedt bij kamertemperatuur door toevoeging van een harder uit de SPECATIL TS- en SH-reeks.

Hoge maatnauwkeurigheid en sterkten van de vormen en kernen worden hiermee bereikt.

Met SPELUX kunnen zowel kwarts-, zirkoon- en chromietzanden bewerkt worden. De toe te voegen hoeveelheid ligt in de regel tussen 0,9 % en 1,3 % met betrekking tot de hoeveelheid zand.

SPELUX is bij koele opslag (15-20° C) ca. 2 maanden houdbaar.

 

SPECATIL
Karakteristiek:

SPECATIL-harders worden voor koudhardende furaan- en fenolharsen toegepast. Al naar gelang het type kan de uithardsnelheid van het mengsel gestuurd worden, zo dat er tijdens de koude maanden alsook in de warmere perioden probleemloos gewerkt kan worden.

SPECATIL-harders zijn bij kamertemperatuur ca. 6 maanden houdbaar.

 

 
Nieuwsflits
Reinguss, professionele gietinstallaties. 
<